Dug Gorice na 24 rate

Dug JKP Gorice prema ostalim javnim preduzećima reprogramiraće se u 24 mesečne rate, doneta je odluka na poslednjem Gradskom veću u Nišu.

Gorica duguje ukupno 135 miliona dinara prema ostalim javnim komunalnim preduzećima, od toga 90 miliona JKP Mediani, 12 miliona Objedinjenoj naplati, 7 miliona Parking servisu i oko 15 miliona Direkciji za gradski prevoz.

“Ja se nadam da će Gorica ispoštovati taj dogovor s obzirom na to da se nalaze na dobrom putu oporavka. Radnici primaju normalno platu i finansijska situacija je veoma stabilna” naglasio je gradski većnik Bratislav Vučković.

On je dodao da se približavaju kraju i rešenja sudskih sporova.

“U toku su postupci medijacije pred Opštinskim sudom u Nišu. Blizu 240 predmeta čeka upravo to rešenje i to je jedan od koraka koji smo preduzeli kako bi ovo preduzeće funkcionisalo u narednom periodu bez problema”, rekao je Bratislav Vučković.

Vučković je najavio i moguće novine tokom ove godine u funkcionisanju Gorice, a to je preuzimanje određenih grobalja u njihovu nadležnost i povećanje nekih poslova uz smanjenje troškova.