Dva dana živeli na hlebu i čaju

KURŠUMLIJA – Stojanka Tijanić (67) i njen nepokretni sin Stanimir (43) iz kuršumlijskog sela Ivan Kula, koji su kasno sinoć evakuisani, dva dana su živeli na hlebu i čaju. Zbog povrede koju je zadobila, Stojanka nije mogla da ustane iz kreveta, pa im se i kuća ohladila, jer nije mogla ni vatru da založi.

Spasili su ih pripadnici Sektora za vanredne situacije i lekari, koji su ispričali za „juGmediu“ da su majku i sina zatekli iznemogle u ledenoj kući.

„Zatečeni su u ledenoj kući pod jorganima, potpuno iscrpljeni i iznemogli“, rekla je direktorka kuršumlijskog Doma zdravlja Ljiljana Arsenijević.

Vatrogasci i lekari su do kuće Tijanića putovali osam sati, a na put su krenuli posle telefonskog poziva rođaka koji su javili da se Stojanka povredila.

Arsenijevićeva je dodala da ima još mnogo osoba koje su zdravstveno ugrožene, posebno u planinskom prostoru duž administrativne linije sa Kosovom.

„Tokom dana pokušaćemo da dođemo do tih sela u kojima ima dijabetičara, obolelih od tumora i hroničnih bolesnika. Oni su danima bez lekova“, naglasila je ona.

(Kraj)