Dvodnevna obuka članova gradskog Štaba za vanredne situacije

U saradnji sa nacionalnim trening centrom Ministarstva unutrašnjih poslova, grad Vranje organizuje dvodnevnu obuku poverenika, zamenika poverenika civilne zaštite i članova gradskog Štaba za vanredne situacije, saopštio je danas na 4. redovnoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić.

Cilj obuke je, kako kaže, podizanje kapaciteta lokalne samouprave u odgovoru na potencijalne rizike od nastanka elementarnih nepogoda i drugih vanrednih okolnosti.

„Obuka će se održati 24. i 25. maja kada će učesnici biti upoznati sa obavezama i ulogama u oblasti zaštite i spasavanja, kao i značaju uspostavljanja jasne saradnje i koordinacije sa svim relevantnim subjektima i preduzimanja preventivnih i operativnih mera na zaštiti i spasavanju stanovništva, kulturnih i materijalnih dobara i životne sredine“, ističe Antić.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Vedran Tašković, istakao je da se prvi put u Srbiji organizuje ovakva vrsta obuke koja je od izuzetnog značaja za sve koji su u sistemu zaštite i spasavanja.

„Predavači su iz Ministarstva unutrašnjih poslova, a polaznicima će nakon završetka biti dodeljeni sertifikati“, rekao je Tašković.