Fabrici: EU će nastaviti da pomaže vranjskom zdravstu

Šef Delegacije Evropske unije (EU) Sem Fabrici, u okviru svoje posete Vranju, obišao je danas novu zgradu Hirurškog bloka čija je izgradnja završena zahvaljujući i sredstvima EU.

Fabrici je istakao da će saradnja u pružanju pomoći zdravstvenom sistemu u Vranju biti nastavljena i da će EU nastaviti da pomaže ovom delu Srbije ne samo kroz infrastrukturne projekte, već i kroz finasijsku podršku malih i srednjih preduzeća putem konkursa.

“Zadovoljan sam što je novi Hirurški blok unapredio zdravstveni sistem grada. U razgovoru sa gradonačelnikom nisam samo razgovarao o socijalnim temama, već i o projektima koji služe za unapređenje ekonomske situacije u Vranju. Gradonačelnik me je upoznao sa aktuelnim stanjem u Industrijskoj zoni i ja ohrabrujem evropske kompanije da investiraju u Vranje i iskoriste sve pogodnosti strateškog položaja Vranja“, rekao je Fabrici.

Milenković je podsetio da tokom prethodne posete ambasadora Fabricia, Hirurški blok još uvek nije bio završen, a da je decembra meseca prošle godine otvoren u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

“Zahvaljujući sredstvima Evropske unije, Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave, u novoj zgradi, građani Vranja, Pčinjskog okruga, kao i osiguranici Kosovsko-pomoravskog okruga sada imaju unapređene uslove zdravstvene zaštite, a zaposleni bolje uslove za rad“, istakao je Milenković u obraćanju novinarima.

On je izrazio nadu da će u narednom periodu zajedno sa Vladom Republike Srbije, uz pomoć sredstava koja je EU odobrila za izradu projektno-tehničke dokumentacije, biti rekonstruisan stari deo bolnice, čime će se dobiti jedan funkcionalni kompleks, odnosno bolnicа koja je međusobno povezana.