Fudbalsko prijateljstvo koje traje godinama

Da nema granica kad su u pitanju fudbal i prijateljstvo dokazalo je četvrto za redom druženje škola fudbala FK Jedinstva iz Bošnjaca, Jedinstva iz Vučkovca kod Grašaca i škole fudbala Trijunf iz Gradašca, koje su bile domaćini Bošnjačanima.

Ovog puta Bošnjačani su učetvovali na Memorijalnom turniru enahid Českimović-  Nado, posvećen bivšem fudbaleru ovog kluba koji je tragično izgubio svoj život

„Krivci“ za ovakvo druženje su Igor Mitić  trener škole fudbala iz Bošnjca  i Nihad Kadić  trener škole Trijumf, koji su pre dsetak godina zajedno branili boje Zvjezde iz Grašaca.

Turnir je uspeo u potpunosti . Posebno mi je drago što su nam u goste došli ponovo naši  dragi priajtelji iz Srbije odnosno Bošnjaca, a mi ćemo im uskoro uzvratiti i biti njihovi gosti. Nećemo dozoliti da se prekine tradicija koja traje nekoliko godina  več ćemo je proširavati ako možemo„, kazao je za Jugmediu organizator turnira i ujedno domaćin u Vučkovcima  Admir Fačić.

Na turniru su učestvovale ekipe fudbalera rođene 2005, 2006, 2007 godište iz Gradašca, Gradine, Tinja, Doboja, Modriče, Dzakule, Bleljine, Bošnjaca, Jakeša  i domačina iz Vučkovca.

 

Za najboljeg golmana proglašen je Spasoje Đorđević iz ekipe Jedintsva iz Bošnjaca.

Vukašin Stevanovć