Gadžin Han i Ražanj odoleli naprednjacima

NIŠ – Podaci opštinskih izbornih komisija pokazuju da je na upravo završenim izborima Srpska napredna stranka pobedila u devet od ukupno 11 oština Nišavskog upravnog okruga.

Naprednjaci su zabeležili pobedu u svih pet niških gradskih opština, Aleksincu, Doljevcu, Svrljigu i Merošini, a pobedjeni su jedino u Gadžinom Hanu i Ražnju.

U Gadžinom Hanu četvrti put zaredom na lokalnim izborima pobedu je odnela Socijalistička partija Srbije osvojivši 16 od ukupno 33 odborničkih mandata, Jedinstvena Srbija je na drugom mestu sa osvojenih osam odborničkih mesta, a naprednjaci su treći sa sedam mandata.

U Ražnju je SNS-u takodje pripalo treće mesto (dva odbornička mandata), dok je ubedljivu pobedu sa 18 mandata odnela Nova Srbija. Na drugo mesto u ovoj opštini nalazi se grupa gradjana „Verislav Verisavljević Verče“ sa tri odbornička mandata.

Najubedljiviju pobedu SNS je zabeležio u Doljevcu, osvajanjem 27 od ukupno 37 odborničkih mandata.
Apsolutnu većinu naprednjaci imaju i Svrljigu ali u koaliciji sa Ujedinjenom seljačkom strankom i PUPS-om. Od 27 odborničkih mandata ova koalicija je u Svrljigu osvojila 20 mandata.

Veoma „tesnu“ pobedu Srpska napredna stranka odnela je u Merošini gde joj je pripalo svega 10 od 37 odborničkih mandata. Posle naprednjaka najuspešnija u ovoj opštini bila je grupa gradjana „Naprednjaci Merošina Bojan Nešić“ sa devet mandata i SPS sa pet mandata.

U Aleksincu su Srpskoj naprednoj stranci pripala 24 od 56 mandata, u opštini Niška banja devet od 19 mandata, u niškoj opštini Pantelej 11 od 23 madnaa, u opštini Crveni krst 14 od 21 mandata, u opštini Palilula 14 od 25 mandata, i u opštini Medijana 11 od 24 mandata.

(Kraj)Mia