Gore šume u Bosilegradu i Trgovištu

BOSILEGRAD, TRGOVIŠTE – Vatrogasne ekipe iz Pčinjskog okruga u toku u poslednjih nekoliko dana bore se sa nekoliko šumskih požara koji bukte na teritoriji Bosilegrada i Trgovišta . Vatra je u toku današnjeg dana dostigla šire razmere, te je u nekoliko sela opštine Trgovište proglašena vanredna situacija. Gori nisko rastinje , ali i borova i bukova šuma. Iako su juče uspeli da lokalizuju požare na nekoliko lokacija , požari i dalje bukte.

„Nemamo kontrolu nad jednim požarom , reč je o selu Bresnica ali se požar širi ka Bucelevu i Palanovu. 24 vatrogasaca uz pomoć 60 ljudi iz komunalnih preduzeća i samih meštana bore se sa vatrenom stihijom – kaže Vedran Tašković, načelnik Vatrogasne brigade.

U Trgovištu je požarom zahvaćeno oko 600 hektara šume, a izgorela je i jedna napuštena kuća  i štala. Vatrogasne ekipe iz više opština okruga su  na terenu i procenjuje  da će gašenje  požara , zbog nepristupačnosti terena trajati nekoliko dana .

Nakon održane sednice štaba za vanredne situacije u  Trgovištu, u nekoliko sela  u mesnoj zajednici Radovnica, proglašena je vanredno stanje. Najugroženija su sela Babina poljana, Crna reka i Crveni grad.

U gašenju požara osim vatrogasnih ekipa učestvuje i veliki broj meštana.Prema najavama ekipe će cele noći biti na terenu i u Bosilegradu i u Trgovištu kako ne bi dozvolili širenje požara.

(Kraj)