Grad finansira odlazak 49 učenika na more

Lokalna samouprava Vranja izdvojiće iz budžeta 1,4 milion dinara za desetodnevni boravak 49 đaka osnovnih škola, koji će deo letnjeg raspusta provesti na moru u Crnoj Gori.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, gradska većnica za kulturu i obrazovanje Zorica Jović i sekretar Crvenog krsta Tomislav Stefanović razgovarali su danas sa roditeljima đaka, koji će sredinom jula ići u Baošiće u Crnoj Gori, gde Crveni krst ima svoje odmaralište.

“Veoma mi je drago što će 49 učenika iz 12 osnovnih škola sa teritorije grada Vranja, deo letnjeg raspusta provesti na moru. Njih su izabrale Pedagoško-psihološke službe i uprave škola, a lokalna samouprava za boravak izdvaja 1,4 milion dinara. Preduzete su sve mere u bezbednosnom i zdravstvenom segmentu, što je vrlo bitno“, istakao je Milenković, a prema rečima gradske većnice za decu će biti organizovani različiti sadržaji, poput kreativnih radionica, tako da će biti u prilici da steknu i nove veštine.

Sekretar Crvenog krsta Tomislav Stefanović, zahvalio se na podršci rukovodstvu grada koje je omogućilo da prvi put, posle dužeg vremenskog perioda, đaci sa ovog područja idu besplatno na letovanje.