Grad pomaže lečenje teško obolelih sugrađana

Vranje ćе za lečenje obolelih sugrađana Miljane Ristić Stanković i Nenada Ristića uplatiti po pola miliona dinara, odlučeno je na vanrednoj sednici Gradskog veća.

Obe porodice se nalaze u veoma teškoj situaciji, u kojoj vremenski faktor ima veliku ulogu.

Ovo je gest da smo uz njih i da u borbi protiv opasne bolesti nisu sami. Zbog toga još jednom upućujem apel svima da se uključe u akciju prikupljanja sredstava i na taj način zajedno pomognemo ovim mladim ljudima da pobede u najvažnijoj borbi„, rekao je gradonačelnik  Slobodan Milenković.

Podsećanaj radi, Miljani Ristić Stanković, ubrzo nakon porođaja je dijagnostikovana akutna mijeloblastna leukemija (AML). Zbog specifičnosti vrste leukemije i njenog veoma brzog i agresivnog napada na organizam, nastavak lečenja kao i operacija presađivanja koštane srži mora se izvršiti u inostranstvu za šta je potrebno oko 200.000 funti, a trenutno joj nedostaje 100.000 evra.

Za lečenje  Nenada Ristića, koji boluje od veoma retke, agresivne i brzo recidivirajuće vrste limfoma, neophodno je presađivaje matičnih ćelija odnosno lečenje u Nemačkoj, za šta treba da izdvoji više od 10 miliona dinara.

Milan Zdravković