Grad u obeležavanju Svetskog dana turizma: “Moje Vranje, poznajem li ga?”

Turistička organizacija Grada Vranja (TOV) u saradnji sa Svepravoslavnim društvom “Prepodobni Justin ćelijski i vranjski” obeležiće u četvrtak 27. septembra Svetski dan turizma.

“U saradnji sa Eparhijom vranjskom, obeležićemo ovaj dan kroz kulturno-umetnički i edukativni program i tako doprineti očuvanju svega što čini materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu”, poručuju iz TOV-a.

Na večeri pod nazivom “Moje Vranje, poznajem li ga?” učestvovaće monahinja Jelena, hor Gimnazije “Bora Stanković” i studenti Pedagoškog fakulteta.

“Kroz literarno-likovni konkurs na temu “Moje Vranje,poznajem li ga?”, sa naglaskom na verski turizam, želeli smo da animiramo učenike srednjih škola u Vranju da misle, istražuju i kroz stvaralački rad predstave svoje viđenje grada i svetinja, a po kojima je prepoznatljiv”, kažu iz TOV-a.

Stručni žiri u sastavu Tanja Rusimović, profesorka srpskog jezika u Gimnaziji “Bora Stanković“, predstavnik Eparhije vranjske otac Siniša Piljanović, slikar Dragan Dejanović i direktorka Turističke organizacije Vesna Petrović, pregledali su radove i odabrali tri najbolja u obe kategorije.

Za nagrađene učenike predviđene su nagrade koje su obezbedili Turistička organizacija Grada Vranja, Eparhija Vranjska i Grnčarija “Stošić“.

Svečanost povodom obeležavanja Svetskog dana turizma u Vranju počeće u četvrtak 27. septembra u sali Doma vojske u 19.30 časova.