Grad uplatio 500 hiljada za lečenje bolesne dece

Grad Vranje uplatio je 500.000 dinara na namenski račun za lečenje dece i mladih obolelih od maligniteta i drugih retkih bolesti, umesto za organizovanje javnog dočeka Nove godine, rekla je gradska većnica za socijalnu politiku i lokalnu upravu Danijela Milosavljević.

„Na današnjoj sednici usvojen je Predlog gradonačelnika Slobodana Milenkovića da se novčana sredstva umeso za organizovanje novogodišnje proslave, prenesu na namenski račun za decu obolelu od malitgniteta i drugih retkih bolesti. Sredstva koja bismo utrošili za javni doček Nove godine na trgu, opredelili smo za lečenje dece“, kaže Milosavljevićeva.

Većnici su usvojili i Nacrt Odluke o mreži javnih osnovnih škola, kojom se utvrđuje broj i prostorni plan obrazovnih ustanova na teritoriji grada Vranja.

Prema rečima većnice, urađen je elaborat, i na osnovu toga neće biti promena u odnosu na postojeće  stanje, a nacrt Odluke biće dostavljen resornom ministarstvu na saglasnost.

Na današnjoj sednici usvojen je i Nacrt Odluke o obavljanju komunalne delatnosti – obezbeđivanje javnog osvetljenja, koje će sada biti u nadležnosti novog odeljenja u okviru JP „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“.