Gradiće fabriku dečjih igračaka

PIROT – Vlasnik firme “Irely“ iz Bugarske Ivan Ivanov i predsednik opštine Pirot Vladan Vasić danas su u zgradi opštine potpisali ugovor o prodaji zemljišta u Slobodnoj zoni Pirot za izgradnju fabrike za proizvodnju modernih drvenih igračaka.

Vlasnik ove firme za kupovinu oko hektar zemljišta u opštinski budžet uplatio je preko 17 miliona dinara.

Vasić je tom prilikom rekao da je pre dvadesetak dana potpisan memorandum o razumevanju izmedju opštine Pirot i ove bugarske firme, a da je danas konkretizovan dogovor o početku izgradnje proizvodnog pogona “Irely“ u Pirotu.

„Vlasnik firme je posle kupovine zemljišta, naručio mašine i do kraja leta bi trebalo da počne proizvodnja. To je dobro jer će biti zapošljavanja novih radnika a na ujedno ćemo revitalizovati i drvnu industriju jer će vlasnik firme u ovoj godini od “Srbija šuma“ otkupiti 4.000 metara kubnih drvene gradje. Radiće se igračke isključivo za izvoz. Nadamo se da će “Irely“ širiti svoje kapacitete i da će biti zapošljavanja još većeg broja radnika. U Bugarskoj zapošljavaju oko 500 radnika. Opština Pirot i Slobodna zona su mamac za investitore jer dajemo mnoge pogodnosti“, rekao je Vasić.

Vlasnik firme “Irely“ Ivan Ivanov je rekao da će posle dobijanja gradjevinskih dozvola početi izgradnju fabrike koja bi u početku trebalo da zaposli oko dvadesetak radnika.

„Do kraja iduće godine investiraćemo oko milion evra. Broj radnika će se povećavati. Ovo je veoma važno ne samo za opštinu Pirot, nego i za našu firmu koja širi svoje proizvodne kapacitete. Zahvalni smo rukovodstvu opštine Pirot na pomoći oko izrade projekata i pripreme celokupne dokumentacije za otkup zemljišta, izgradnju fabrike i početak proizvodnje“, rekao je Ivanov.

Vasić je najavio obilazak fabrike “Irely“ u Pazardžiku i fabrike bicikala u Montani u Bugarskoj sa kojim vlasnik firme “Irely ima dobru saradnju.

(Kraj) paz