Do gradjevinske dozvole za jedan dan

NIŠ – Sredinom januara počeće sa radom Kol centar i jedinstven Centar za izdavanje građevinskih dozvola pa će građani ukoliko je dokumentacija kompletna do građevinske dozvole dolaziti za jedan dan. Povodom uspostavljanja pomenutih centara danas je u Gradskoj kući devet gradskih i republičkih javnih i javno-komunalnih preduzeća potpisalo Memorandum o razumevanju.

Oba ova centra,na kojima se radi nešto više od godinu dana,deo su projekta „Unapređenje rada gradskih službi i upravljačkih kapaciteta u gradu Nišu“. Cilj je poboljšanje svakodnevnog rada i funkcionisanja gradskih uprava i službi u skladu sa standardima Evropske unije, koja je, inače i finansijer kroz Exchange 3 program.Ukupna vrednost projekta je 143.000 evra,od čega 122.000 evra predstavlja donacija EU,dok je ostatak učešće grada na Nišavi.

Niš je i do sada bio grad u kome se najbrže dolazilo do građevinskih dozvola ukoliko je dokumentacija bila kompletna.Naravno da nisam zadovoljan dosadašnjim učinkom administracije na ovom planu, jer je moglo i više i brže,ali sada će sa pomenutim centri biti kraj mukama investitorima i građanima-kazao je gradonačelnik Miloš Simonović.
Pod uslovom da je uz zahtev predata kompletna dokumentacija, zakonski rok za izdavanje građevinske i upotrebne dozvole iznosi 15, a lokacijske 30 dana.
Memorandum su potpisali javna komunalna preduzeća „Medijana“,“Naisus“,“Gradska toplana“,“Gorica, zatim JP Direkcija za izgradnju grada,ED „Jugoistok“-“Elektrodistribucija Niš“,“Telekom Srbija“,“Jugorozgas“,Republički geodetski zavod-Služba za katastar nepokretnosti Niš.