Gradsko veće uplatilo 400 hiljada za lečenje dece

Imajući u vidu veliki broj zahteva i broj obolele dece od različitih teških bolesti, danas je Gradsko veće dalo saglasnost da se iz gradskog budžeta na namenski račun za lečenje najmlađih uplati iznos od 400 hiljada dinara, rekla je portparol Gradskog veća Zorica Jović.

Još jednom apelujemo na naše sugrađane i ljude dobre volje koji su u mogućnosti da doniraju i uplate određeni iznos na račun kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije“, ističe Jovićeva.

Većnici su dali preporuku Zdravstvenom centru Vranje da ispita odluku Upravnog odbora koja je doneta krajem 2017. godine, da se učenicima osnovnih i srednjih škola koji idu na ekskurziju i školu u prirodi, naplaćuje zdravstveni list u iznosu od 400 dinara po detetu.

Preporuka se odnosi na smanjenje ili eventualno ukidanje plaćanja.

Na današnjoj sednici Gradskog veća, prihvaćena je informacija o stanju kriminala i javnog reda i mira na području grada Vranja u 2017. godini, a usvojene su i izmene i dopune programa korišćenih sredstava za finansiranje i unapređenje bezbednosti saobraćaja na području grada za 2018. godinu.