Grčki jezik za buduće ugostitelje

  LESKOVAC  –  Zbog velikog interesovanja poslodavaca sa Egeje za angažovanjem ugostiteljskih tehničara od naredne školske godine učenici leskovačke Turističko-ugostiteljske škole  fakultativno će učiti grčki jezik. Ova škola, osnovana još 1906.godine, obrazuju više od 800 učenika, a đaci i njihovi nastavnici dobitnici su brojnih diploma na domaćim i inostranim takmičenjima.

– U više zemalja postoji interesovanje za angažovanje naših svršenih učenika, ali je nažalost, malo onih koji se odlučuju na taj korak, jer žele da rade u zavičaju – kaže Gradimir Ilić, direktor ove škole, dobitnik Oktobarske nagrada Grada Leskovca.
U leskovačkoj Trgovinsko ugostiteljskoj školi otvoreno je i virtuelno preduzeće na jugu Srbije, formirano u skladu sa zakonom, a direktor Ilić podvlači da se na ovaj način učenici pripremaju za rad u finansijama, računovodstrvu, marketingu, komercijalnom poslovanju, ali i za pravne, kadrovske i opšte poslove.

– Otvaranjem virtuelnog preduzeća u Trgovinsko ugostiteljskoj školi ispunili smo visoke standarde Ministarstva prosvete i Evropske unije koja potpomaže i prati ovaj projekat. Na ovaj način, učenici imaju maksimalne uslove za rad i sticanje mogućnosti da sarađuju sa sličnim školama u Srbiji i zemljama Evropske unije – kaže direktor Gradimir Ilić.