Human gest surduličkih policajaca i vatrogasaca

SURDULICA – Četiri policajca i vatrogasca i jedan radnik preduzeća “Rosa” iz Surdulice prevalili su danas 14 kilometara po snegu visine do 2 metra kako bi starijem bračnom paru u selu Kijavac dostavili hranu i lekove, ali i očistili sneg oko kuće i domaćinstvo snabdeli ogrevnim drvom, potvrđeno je danas agenciji “juGmedia” u ovoj opštini.

U surduličkoj policiji nisu imali ovlašćenje za razgovor sa novinarima, ali je u lokalnoj samoupravi potvrđeno da su policijaci Saša Stamenković i Slađan Ristić i vatrogasci Goran Vučković i Nenad Marinković, zajedno sa radnikom “Rose” Predragom Aleksandrovićem prvih šest kilometara prešli motornim sankama, a osatak puta pešice.

“Dva sata su se probijali natovareni hranom kroz snežne nanose visoke oko dva metra da bi stgli do Gordane i Raška Veselinovića, koji su prevalili 70 godina. Nosili su i lekove bolesnoj Gordani”, ispričao je jedan opštinski funkcioner.

Ispostavilo se da su zavejani Veselinovići ostali i bez drva za ogrev, pa su policajci i vatrogasci napravili poveću zalihu iz obližnje šume, a usput i očistili sneg oko kuće.

(Kraj)