Idea najavila poklone za sve niške prvake

NIŠ – Idea više od pet godina realizuje društveno odgovornu akciju „Niš u srcu“, u okviru koje pruža podršku razvoju kulturnog, edukativnog i zabavnog sadržaja za sve žitelje ovog grada, složili su se svi učesnici današnje konferencije za novinare koja je održana u Gimnaziji Svetozar Marković.

Upravo tu su predstavljeni rezultati kampanja u kojoj je IDEA podelila 360 poklon paketa i 6 blizanačkih kolica za bebe, najavila podelu više od 2.500 poklon setova za sve niške prvake, ali i donaciju dve EKO učionice.

Od kad postoji poruka „Niš u srcu“, postoji i „Mesec beba“, jedna od najpoznatijih akcija ove kampanje. Ivica Mitrović, regionalni direktor IDEA maloprodajne mreže, je svoje obraćanje na konferenciji upravo i počeo predstavljanjem rezultata ove inicijative podršci roditeljstvu za koju, sa ponosom možemo da kažemo, zna svaki Nišlija.

idea_pres

„IDEA želi da ide u korak sa potrebama Niša i Nišlija, i zbog toga već pet godina realizuje društveno odgovornu akciju „Niš u srcu“, kako bi aktivno učestvovala u razvoju ovoga grada, rekao je Ivica Mitrović, regionalni direktor IDEA maloprodajne mreže i dodao: „akcija ’Mesec beba’ pokrenuta je sa idejom da se promoviše roditeljstvo i da se ukaže na značaj formiranja porodice. Realizujemo je već petu godinu zaredom, a samo ove godine donirali smo više od 360 poklon paketa za bebe i 6 blizanačkih kolica za naše male Nišlije. Osim ove akcije za bebe, mi se trudimo da svake godine pomognemo i niško porodilište, pa smo tako ove godine sve prostorije odeljenja pri Ginekološko-akušerskoj klinici opremili novim zavesama.“

idea_nis

I to nije sve. IDEA i ove godine podržava školarce, pa je za oko 2.500 prvaka pripremila školski poklon set kao dobrodošlicu u školovanje koje će svakako obeležiti njihovo odrastanje.

Ovim povodom najavljene su i nove donacije namenjene najmlađim Nišlijama, EKO učionice koja će biti poklon Osnovnoj školi Kralj Petar Prvi i Gimnaziji Stevan Sremac. IDEA je najavila da će tokom septembra meseca, u Nišu, gradu sa možda i najviše EKO učionica u Srbiji, organizovati i prvi EKO čas, odnosno edukativne radionice za osnovce i srednjoškolce.

IDEA, u društveno odgovornoj akciji koju sprovodi na teritoriji Niša, podržava neke od najznačajnijih gradskih manifestacija i kulturnih događaja upravo u želji da pruži i svoj doprinos razvoju društvenog i kulturnog života u ovom gradu.

(Kraj)