ITERVJU: PREDSEDNIK OPŠTINE VLASOTINCE ZORAN TODOROVIĆ

Fond za poljoprivredu se uveća svake godine (VIDEO)

Poljoprivreda u Vlasotincu je, posle industrijske proizvodnje, druga grana po obimu ostvarenih prihoda, koliko je za lokalnu samoupravu važna ova grana? Razgovaramo za prvim čovekom opštine Zoranom Todorovićem.

S obzirom na prihode u 2017 . od 1,1 milijarde, čini se da se malo izdvaja za poljoprivredu. S druge strane, čini se ste jedina opština ili jedna od retkih koja plaća kamate za kredite za poljoprivredne mašine i drugu opremu, a nedavno ste podelili 11,2 miliona dinara za mlade poljoprivrednike, čime pratite i populacionu politiku Vlade Srbije.

 

Veiliki broj povrtara je podigao svoje plastenike pored mosta na Južnoj Moravi ali u leskovačkom ataru i tu je situacija sa prilazima do plastenika katastrofalna pri svakoj kiši. Kažu da je problem što se zakupljeni posedi nalaze na teritoriji druge opštine. Postoji li mogućnost dogovora sa leskovačkom samoupravom da se ti putevi urede?

Vinski bal i u okviru njega Sajam vina dobili su novu dimenziju jer je Vlasotince postalo centar okupljanja srpskih vitezova, vinara i vinogradara iz cele Srbije, ali problem napuštenih vinogorja i dalje ostaje

Planovi za narednu godinu?

 

Snimatelj: Dragan Marinković

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva