JASU, JASU, JASU Kreće karnevalska povorka kroz Leskovac

Uz tradicionalni karnevalski pozdrav „Jasu“, večeras je priređen prijem u sedištu grada Leskovca za učesnika karnevalske povorke na završnoj, centralnoj, večeri Karnevala Leskovac, čiji će završetak oko 24 časa označiti vatromet.

Predsednik FECC za Srbiju Miroljub Radivojević iz Turističke organizacije Leskovac ocenio je da Karneval Leskovac ostavlja tragove stopala u vremenu.

Tradicija koledara, lazarica i poklada pretvorila se u modernu, šaroliku, vedru i razigranu svečanost koja širi ljubav, prijateljstvo, radost, saradnju i razumevanje. Dobro došli u grad bogate prošlosti“, pozdravio je Radivojević goste iz Srbije i zemalja iz regiona.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potsetio je da je grad na Vetrnici poznat po karnevalima „za pamćenje“ još iz dvadesetih i tridesetih godina prošloga veka i da je obnovljen pre 13 godina.

„Krenuli smo skromno, ali ambiciozno. Prva tri karnevala bila su u okviru Roštiljijade, sa četvrtim Karneval Leskovac postao je član FECC. Promenjena je maršruta, prmovisan je karneval. Izdvojeni su Karnevali trećeg doba i Dečji karneval. Karnaval smo pretvorili u višednevnu manifestaciju, svetkovinu mladosti, iskustva, zabave, života i radosti“, kazao je Cvetanović, dodavši da leskovački karneval spada u red bolje organizovanih karnevala, koji ove godine ima preko 1000 učesnika.

Obratio se i Aleksandar Cicimov, član Internacionalnog borda FCCA iz Strumice, koji je predstavio novog člana borda FCCA Aleksandra Vasovića, predstavnik Rakovačkog karnevala iz Beograda.

Bojazan od lošeg vremena, odnosno, kiše, rekao je Cicimov, rastrela je karnevlaska grupa „Devojke sa plaže“.

Članovima FCCA uručene su, po tradiciji, zahvalnice, učesnicima medalje. Karnevalska povorka kreće kroz centar Leskovca u 21,15 sati.

Fotografijama dole pokušavamo da vam prenesemo prtepostavljenu atmosferu u karnevalskoj povorci koja se očekuje.