ČOVEK OD POVERENJA

Jedini čovek kome svi političari veruju (VIDEO)

Ne postoji odbornik opozicionih ili onih iz vladajuće koalicije koji barem jednom nije zatražio pomoć od njega. Skupštinski odbori bukvalno ne mogu da funkcionišu ukoliko ih on ne organizuje. Za šest godina, koliko radi u lokalnoj samoupravi, uspeo je da postane čovek od poverenja, a za sebe kaže da je od 7 do 15 samo običan gradski činovink.

Iza sebe ima par napisanih knjiga, dugogodišnji radni staž u nevladinom sektoru, a danas sav skupštinski material prođe kroz njegove ruke.Ne voli da se hvali time i da je jedan od retkih uspešnijih pripadnika romske nacionalne manjine u Leskovcu.

“Ja na te stvari gledam sasvim drugačije. Većina Roma za neke svoje neuspehe opravdavaju time što su druge nacionalne pripadnosti. Ja sebe smatram pre svega građaninom Republike Srbije, službenikom Gradske uprave. Ja od 7 do 3 nisam Rom, ja sam u službi građana”, kaže Alilović.

Svoj posao pokušava da odradi na najbolji mogući način I misli da je zbog toga u lokalnoj samoupravi u Leskovcu stekao status čoveka od poverenja.

“Ako vi ne znate da odradite svoj posao, ne može vam pomoći ni politička, ni nacionalna, niti bilo kakva druga pripadnost. Ako odgovorno pristupate onome što radite, kao i svemu u životu, rezultati su neminovni”, zaključuje Alilović.


Koliko poverljivih papira prođe kroz njegove ruke i šta o njemu kažu najbliži saradnici pogledajte u kratkom dokumentarnom filmu “Čovek od poverenja” u produkciji juGmedie: