Jeleni Mitić prva nagrada za poeziju

LESKOVAC – Mlada leskovačka pesnikinja Jelena Mitić (16) podelila je prvu nagradu za poeziju u kategoriji srednjoškolaca na međunarodnom takmičenju u Novom Sadu „Vojislav Despotović“. To je njeno prvo nadmetenje i prva nagrada, osvojena u konkurenciji nekoliko hiljada pristiglih radova iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika.

Prvo mesto podelila je sa Urošem Jovanovićem iz Prve beogradske gimnzije.

„Presrećna sam. Ovo nisam očekivala, ali nagrada mi daje podstrek da i dalje zapisujem svoje misli o osećanja“, priča Jelena, jedna od najboljih učenica drugog razreda Ekonomske škole,

Ovo prestižno priznanje dobila je za tri pesme, za ljubavnu pesmu „Igra“, i pesme „Sleđeni“ i „Unutrašnja borba čoveka ptice“ u kojima jezgrovitim i stilom dostojnim velikih pesnika opisuje nemir i unutrašnju borbu čoveka sa samim sobom.

Jelena u svojim sveskama ima oko 60 pesama i sa njima nastupa na kjiževnim večerima, a počela je da piše tek pre godinu dana.  „Ne znam odakle taj talenat. Odjednom se pojavila potreba za pisanjem“, priča tek stasala devojka, koja sanja jednu štampanu zbirku.

(Kraj)