Još 35 mladih Leskovčana na stručnoj praksi

Od ovog meseca pa sve do juna tridesetpetoro studenata Visoko–poslovne škole u Leskovcu, obavljaće stručnu praksu u Javnim preduzećima “Vodovod”, “Toplana” i Gradskoj upravi.

Obavljanje stručne prakse omogućeno je studentima na osnovu potpisanog memoranduma o saradnji između grada Leskovca, Visoke-poslovne škole strukovnih studija i Poljoprivredne savetodavne stručne službe, sa ciljem da se mladima omogući kvalitetnije obrazovanje i bolja budućnost.

„Benefiti organizovanja i pohađanja prakse su višestruki, a kompanije koje organizuju praksu promovišu poslovnu kulturu društvene odgovornosti.  Na ovaj način i poslodavci imaju priliku da angažovanjem mladih i ambicioznih ljudi, shvate kakav im ustvari profil kandidata treba da što bolje unaprede svoj rad. Sa druge strane praksa se pokazuje kao odlična prilika mladim ljudima da svoja teorijska znanja primene u praksi i na taj način se pripreme što bolje za svoja buduća zanimanja“, ističe gradska većnica Brankica Stamenković.

Ona dodaje da je usavršavanje pojedinaca svakako postalo imperativ, i da se upravo zato obavljanje prakse pokazuje kao jedan od osnovnih koraka koji prethodi nekom budućem zaposlenju.

Do sada je preko 300 studenata imalo mogućnost da razvija svoje praktične sposobnosti u okviru različitih organizacija, pa se Dragana Ranđelović u ime koletiva ove škole zahvalila lokalnoj samoupravi na podršci koju im pružaju.

„Na osnovu dosadašnjeg iskustva mogu reći da su utisci pozitivni, očekujem da će i ove godine naši studenti opravdati očekivanja mentora, i da će nekim svojim ličnim razvojem u budućem periodu doprineti i razvoju samog grada Leskovca“, izjavila je Dragana Ranđelović, predavač u ovoj školi.