Komunalci pisali kazne za nepropisno parkiranje u glavnoj ulici

Komunalna policija danas oko 11 časova kažnjavala je nepropisno parkirane automobile u glavnoj ulici u Vranju, Kralja Stefana Prvovenčanog, a prema rečima načelnika Komunalne policije Ivice Taškovića, ova akcija će u glavnoj ulici trajati tri dana.

„Ako ne kažnjavamo svakodnevno, nećemo iskoreniti lošu naviku bespravnog parkiranja automobila naših sugrađana. Nedavno je obeležena desna traka, tako da je propisno parkiranje uz sam kolovoz, a ne ukoso. Svi koji parkiraju svoja vozila ukoso, biće kažnjavani novčanom kaznom u iznosu od 5.000 dinara, koja se umanjuje za 50 odsto ako se plati u roku od osam dana“, rekao je Tašković.

Nakon ove, kako kaže, ista akcija sprovodiće se dva dana u Kosovskoj ulici, kao i u Maričkoj.

„Kažnjavamo svakodnevno od aprila, s ciljem da naši građani promene svoje navike. Tamo gde smo svakodnevno spovodili ovu akciju, nepravilnog parkiranja vozila skoro i da nema. Pravila moraju da se poštuju, i da se pravilnim parkiranjem obezbedi nesmetano mimoilaženje sa drugim vozilima, i vozilima hitne pomoći i vatrogascima“, ističe Tašković.

 Svestan je, dodaje, da će biti raznih reakcija, ali i ovom prilikom, apeluje na građane da ne pokušavaju preko veza da urgiraju da im se skine kazna jer to neće biti moguće.