Koncerti „Prijatelja Šabanu“ na poklon Nišlijama

NIŠ – Nišvil džez festivalu, koji se u Tvrđavi održava od 16. do 19. avgusta, i ove godine će prethoditi besplatni koncerti na amfiteatru nišavskog keja organizovani u čast Šabanu Bajramoviću.

U planu je nastup osam sastava, a neki od njih su Esma Redžepova i ansambl Teodosijevski iz Makedonije, holandski Lollo Meier kvartet, brazilski Alexandre Cuhna Quintet, Orkestar Bobana i Marka Markovića kao tradicionalni Šaban Bajramović „tribjut bend“ sastavljen od muzičara koji su sa njim svirali.

Planirano je da umesto jednog dana, kako je to bilo prošle godine kada je na keju nastupio trio Darka Rundeka, koncerti „Prijatelja Šabanu“ traju dva dana. Iz organizacionog tima Nišvila napominju da im je za to potrebna bolja podrška sponzora.

„Prerastanje prošlogodišnje jednodnevne akcije u višednevni festival zavisi od podrške sponzora i grada, jer ovu manifestaciju Nišvil ne može organizovati iz postojećeg budžeta koji je i sam za sebe doveden upitanje“, piše u saopštenju organizacionog tima Nišvila u kome se dodaje da je razlog toga drastični skok evra od usvajanja finansijskog plana i nizak sponzorski potencijal niške privrede.

(kraj)