GOLMAN DUBOČICE ALEKSANDAR DANIĆ IZ LESKOVCA OPROSTIO SE OD FUDBALA

Kraj jedne uspešne karijere

Golmani su najbolji prijatelji fudbalera– glasi jedan citat iz domaćeg filma. Film doduše govori o vremenu tridesetih godina prošlog veka pa se ne može uzeti u obzir u današnje vreme kad su golmani, u  neku ruku, komandanti odbrane svog tima. 

Jedan iz plejade uspešnih i kvalitetnih golmana koji su karijeru počeli u Leskovcu je i Aleksandar Danić koji je na revijalnoj utakmici veterana Dubočice i beogradskog Partizana odigrao svoju poslednju utakmicu u karijeri.

Kada je sudija utakmice u 28. minutu dao znak za prekid, Danić je krenuo ka izlazu sa terena pozdravljen špalirom svojih saigrača i igrača gostiju. 28. minut za 28 godina aktivnog branjenja u velikom broju klubova.

Danić je karijeru započeo davne 1990. godine pod stručnim okom Đorđa Jovanovića. U karijeri je, pored Dubočice, nastupao i za Vojvodinu, Obilić, Žitorađu, Timok, Vlasinu, Radnički Niš, Dinamo iz Vranja,Moravac Orion i Jedinstvo iz Bošnjaca a zabeležio je i internacionalnu karijeru nastupima u Milanu iz Kumanova.

„Verujem da sam u karijeri mogao mnogo više a opet, ne žalim zbog toga. Sarađivao sam sa poznatim trenerima poput Vukašina Petranovića, golmana nekadašnje reprezentacije SFRJ, VladislavaĐukića, Rajka Kovačevića, Save Kristića, Miše Petrovića i Džemala Zekirija koji su na mene ostavili jak uticaj. Veliko mi je zadovoljstvo  što sam karijeru završio na terenu na kojem sam je i započeo i sa ljudima sa kojima sam od prvih dana igrao za Dubočicu a čast je bila učestvovati na utakmici organizovanoj u slavu našeg poginulog druga Radoša“ – ističe Danić za Jugmediu.

Ovaj vrsni čuvar mreže odlučio je da se najpre malo odmori od fudbala a pravi zaljubljenici u ovaj sport kao i mnogi iskreni poznavaoci, s pravom izražavaju nadu da će Danić pronaći sebi mesto u nekom od klubova i da kao trener nekih novih klinaca nastavi da stvara talentovane golmane poput Ranka Cakića, Novice Note Jovanovića, Tomislava Sime Gligorijevića.

Fotografije su iz lične arhive Aleksandra Danića 

Fotografisali: Novi put.rs

Football24.r