PREDSEDNIK OPŠTINE MEDVEĐA NEBOJŠA ARSIĆ O VRŠNJAČKOM NASILJU

Kulturom i sportom protiv svađa i incidenata među decom i mladima

Ponosni smo što u Medveđi nema drastičnih slučajeva vršnjačkog nasilja, posebno zbog toga što u njoj živi više nacija, a smatramo da je to rezultat patrijarhalnog vaspitanja i što se mladim generacijama nudi bogati kulturni i zabavni sadržaj u slobodnom vremenu, ocenjuje predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

„Veoma mnogo ulažemo u kulturne manifestacije za decu školskog uzrasta i za mlade, kao i u sport, pa kada se slobodno vreme popuni pozorišnim predstavama, koncertima, igrama u folklornim društvima i na sportskim terenima, ne preostaje mesta za ispoljavanje negativne energije“, kaže Arsić u intervju za Jugmediu.

Svaka škola ima svoje timove za bezbednost, a jedan od članova, po pravilu, je predstavnik lokalne samouprave, obrazovanjem i mladima se bavi zaduženi pomoćnik predsednika opštine, a sam predsednik je u stalnom kontaktu s profesorima i učenicama.

„Upoznat sam sam sa svim eventulanim problemima dece i mladih. Trudimo se da imaju poptpuno iste uslove za školovanje i odrastanje kao u velikim sredinama. Pored svih prirodnih bogastava kojima Medveđa raspolaže, ljudi su nam najdragoceniji. Naša deca su patrijarhalno vaspitana jer se takav vid vaspitanja prenosi s kolena na kolena, što znaći međusobno uvažavanje, ali, istovremeno, prate trendove na svim poljima, pa mi danas imamo decu koja osvajaju brojne nagrade na školskim i sportskim takmičenjima i ona su naš ponos“.

A šta sve lokalna samouprava čini na stvaranju boljeg život dece i mladih i njihovo odrastanje i ostajanje u Medveđi, gde je ove godine po prvi put u poslednjoj deceniji upisano 10 učenika više u prvi razred, pogledajte na video snimku dole.