LDP: Da se ispita tuča na hirurgiji

Gradski odbor Liberarno demokratske partije (LDP) u Vranju zatražio je danas da se javnost obavesti o epilogu nedavne tuče na odeljenu bolničke hirurgije i istovremeno upozorio na katastrofalno stanje u zdravstvenom sistemu u ovom gradu.

U saopštenju ove stranke se izražava bojazan da do tuče dvojice hirurga nije došlo zbog “obične netrpeljivosti dva lekara”, već da iza tog incidenta stoje dublji problemi.

Kako ni jedna afera nije dobila svoj epilog, čak ni ona vezana za apoteku Vranje i ostale mnogobrojne afere: lekarske greške koje su imale za posledicu dve smrti pacijenata, narušeni međuljudski odnosi i fizički obračuni lekara, samoubistva bolesnika, štrajkovi zaposlenih, seks afere, veliki broj pritužbi pacijenata, obavezuje LDP-Vranje da nastavi da insistira na rasvetljavanju svake od ovih afera”, naglašava se.

LDP još ocenjuje da u Zdravstvenom centru u Vranju vlada korupcija, javašluk i nemarnost, te da je zbog toga neophodno da se saznaju uzroci i posledice svih dosadašnjih afera.

(Kraj)