Lebančani pohvalili 5 ministarstava

LEBANE – Lebančani su danas predstavnicima 5 ministarstava Vlade Srbije uručili priznanja za pomoć ovoj opštini, a novčane nagrade od po 10 hiljada dinara dobilo je tri učenika na svečanoj sednici lokalne skupštine, održane povodom Dana opštine.

Ministarstva kulture i informisanja, olmadine i sporta, i odbrane, kao i Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja zaslužili su priznanja donacijama za renoviranje vile Teodora, izgradnju balon sale i 2 sportska terena, za cisterne sa vodom za piće u vreme suša i za pomoć pri saniranju elementarnih nepogoda.

Priznanje je dobilo i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Novčane nagrade uručene su državnoj reprezentativki u ženskom fudbalu Aleksandri Stanković, zatim, učenici Gimnazije Nataliji Tošić za prvo mesto na Republičkom takmičenju iz istorije i učenici prvog razreda O.Š. iz Bošnjaca i karatistkinji Dušici Marjanović za prvo mesto na evropskom takmičenju u tom sportu.

Predsednik opštine Mića Stanković ocenio je da je godina bila bremenita zbog manjka novčanih sredstava, da su Lebanačani primali male zarade a da se broj nezaposlenih povećao, te da su suša i niske cene obesmislile rad poljoprivrednika.

Uprkos tome, naveo je Stanković, lokalna samouprava je uspela da na vreme isplaćuje materijalne troškove javnih preduzeća i zarade. Pohvalio se i sa nekoliko infrastrukturnih projekata i istakao da je u ovoj godini izdvojena veća pomoć za siromašne nego u predhodnih 10 godina.