Leoni u Nišu uskoro kompletno opremljen, zapošljavanje punom parom

Pogon nemačke kompanije Leoni u Nišu do kraja godine biće kompletno opremljen i radiće punim kapacitetom, a broj zaposlenih biće konstantno povećavan sve do kraja 2019. godine, najavio je danas u Nišu, direktor kompanije Leoni za Srbiju Klemens Saks.
„U ovom trenutku u Nišu upošljavamo nešto preko hiljadu ljudi, a do kraja 2019. godine, biće upošljeno svih planiranih 2.200 radnika“, naglasio je Saks novinarima prilikom današnje posete pogona u Nišu.

On je rekao da Leoni u svojim pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu trenutno upošljava 6.000 radnika.

„U porodicama naših radnika prethodnih godina rodjeno je 650 beba, a to je značajan doprinos natalitetu u ovom delu zemlje“, istakao je Saks i podsetio da je Leoni prisutan u Srbiji od 2009. godine.

Saks je rekao da će tokom jula ili avgusta Leoni početi gradnju fabrike za proizvodnju kablova u Kraljevu u kojoj će biti posla za 4.000 do 5.000 radnika,

Prema njegovim rečima, Leoni će u taj, četvrti pogon u Srbiji, uložiti preko 60 miliona evra.

„Planirano je da gradnja pogona bude završena krajem 2019. godine, odnosno početkom 2020. godine“, kazao je Saks novinarima prilikom obilaska pogona u Nišu.

Saks je kazao da je izuzetno zadovoljan zaposlenima u Srbiji i njihovim rezultatima, kao i saradnjom sa državom, lokalnim samoupravama i Nacionalnom službom za zapošljavanje.