Leskovac: Roštiljdžije raspalile skare na Širokoj čaršiji

Sa skara na Širokoj Čaršiji u centru Leskovca šire se mirisi roštiljskih specijaliteta i pečenja, iako je zvanično i svečano otvaranje tradicionalne gurmanske manifestacije „Roštiljijada“ zakazano za večeras oko 21 čas.

R - rostiljijada 7 - pljeskavica

Na uredno poređanim štandovima ubrzano posluju ćevabdžije, majstori pečenja, a između dva štanda iz Čačka krčka se kupus.

R- rostiljijada - gosti

Pod šatrom SUR „Kod Ace Popa“ stigli prvi gosti. Porodice Radivojević, Zečević i Stojanović iz Kragujevca. Naručuje se „od svega po malo sa obaveznom leskovačkom mućkalicom“.

R- Rostiljijada 3

„Povratak s letovanja iz Grčke tempirali smo sa početkom Roštiljijade. Da i mi okusimo taj čuveni leskovački roštilj“, objašnjava vođa puta Miljan Zečević.

Najveći prostor i ove gdine zauzele su „Kamiondžije“ iz Knjaževca. Ćevapdžije su Leskovčani. Raspoređuju 100 džakova ćumura.

R - Rostiljijada - cumur - kamiondjije

Nastupa i Miroslav Ilić

„Ne jurimo vreme. Ionako znamo da ćemo imati najveći broj gostiju. Dolaze nam go-go igračice, ali i Miroslav Ilić. Biće veselo“, hvale se majstori sa mašicama.

R - rostiljijada - paprike

Leskovčani još merkaju cene, iako su one uglavnom iste kao prošle godine. Pljeskavica od 150 grama – 150 dinara, od 200 – 200 dinara. Gurmanska od 250 do 300 dinara, bela vešalica 350, a dimljena 400dinara. Kilogram jagnjećeg pečenje 1.400, a svinjskog 1.100 dinara.

R- Rostiljijada2

Njaveća gužva je kod „Lucky Pa-pa“ i kod „Ždere“ iz Leskovca. – Kod ‘stranaca’ idu na provod, kod nas na pljeskavicu“, dobacuju vlasnici leskovačkih štandova.

 

R - rosiljijada - 9Večeras će jubilarnu 25. Roštiljijdau otvoriti gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a potom sledi vatromet i koncerti Bleh orkestra Isidora Zečevića, Grupe “Amajlije“ i „YU grupe“.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!