Leskovačke atletičarke vrlodobre na Balkanskom prvenstvu

Članice Atletskog kluba Dubočica Leskovac Marija Papović i Tijana Savićević zauzele su šesto mesto u svojim kategorijama na Balkanskom prvenstvu u brzom hodanju, u konkurenciji 9 zemalja – Srbije, Slovenije, Hravatske, Grčke, Turske, Bugarske, Mađarske i Ukrajine.

Prvenstvo se održavalo u vojvođanskoj varoši Ečka u organizaciji Atletskog saveza Srbije.

„Teško je naći mlade koji žele da se bave atletikom, možda zato što se tu rezultati ne postižu preko noći i što je za uspeh potreban veliki rad i stprljenje, ono što ima mlada atletičarka Papović“

Marija Papović, koja je nedelju dana ranije osvojila prvo mesto na državnom prevnestvu u kategoriji juniorki i ušla u srpsku reprezentaciju, hodala je prvi put na 10 kilometara i postigla rezultat od 57,9 minuta, dok je reprezentativka Tijana Savićević u kategoriji seniorki hodala na 20 kilometara za 1,51 sat.

To su prve njihove trke na toj dužini“, objašnjava trener AK Dubočica Ljubomir Raković, koji je veoma zadovoljan rezultatima svojih igračica.

S obzirom da je bilo veoma toplo, čak 28 stepeni, i da su prvi put startovale na dužim distancama, veoma sam zadovoljan i verujem da će se na sledećoj Balkanijadi naredne godine u Izmiru boriti za medalju, kao što verujem da će 25. maja ove godine u Slovačkoj uspešno proći kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se, takođe, održati naredne godine“, uveren je trener Raković.

Inače, na Balkanskom prvenstvu Srbija je ekipno zauzela 5. mesto.