LESKOVAC – Rukovodstvo predškolske ustanove „Vukica Mitrović“, u čijem sastavu je 11 leskovačkižh vrtića, konsultovaće nutricioniste u vezi sa upotrebom mesnih preprađevina u ishrani dece.
Direktorka ove ustanove Jasmina Đorđević rekla je u izjavi za „Jugmediu“ da se nutricionisti već 15 godina konsultuju pri pravljenju jelovnika za mališane, ali da će ovog puta zatražiti posebno mišljenje za mesne prepađevine, kojih inače ima u jelovniku.
„Do kraja godine raspisaćemo novi tender za nabavku namirnica za 2016. godinu. Posebno ćemo se konsultovati o tome da li je potrebno da se mesne preraqđevine izbace iz jelovnika“, kazala je ona.
Posle najnovijih otkrića naučnika o štetnosti po zdravlje ljudi crvenog mesa i mesnih prerađevina, pojedini vrtići u Beogradu izbacili su te namirnice iz upotrebe.
Direktorka tvrdi da se viršle ili paštete na jelovniku leskovačkih vrtića nađu jednom u deset dana i to isključivo za doručak, ali na meniiu okačenom na tablama u vrtićima vidi se da se zapravo mesne prerađevine upotrebljavaju češće.
U ponedeljak, deca su za doručak imala viršle, a danas paštetu.
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!
Aman bre ljudi! Pa sto godine se ta hrana jede, WHO postoji 80 godine, a sada su nasli da se kurobecaju?
Ako te ko pita the WHO postoje tek 51 godinu
po lakose suzava krug u ob racun drzave skrimi nalci preos talo jos samoda inter ventni zarndarnmerci obave ra ciu po vrtici datraze vrisle i pastete i sta racki domovi tugie naj vece leglo poz cao
Krajnje vreme je bilo da se nesto preuzme po tom pitanju. Virsle, pastete i salame vise stete nego sto koriste. Aman ljudi, to su nasa deca. Na njima svet ostaje.
Šta bi vi preporučili za ishranu u vrtićima? Sigurno da postoji mnogo zdravija hrana, ali nju retki mogu da priušte i u svojim domovima, da ne pričamo o vrtićima.