U Leskovcu otvorena direkcija PVV za tri okruga

LESKOVAC – U Leskovcu su danas svečano otvorene prostorije austrijkskog preduzeća „Por Verner i Veber“ (PVV), gde je ujedno i smeštena direkcija tog preduzeća za Jablanički, Pčinjski i Toplički okrug, sa Srđanom Nisićem na čelu. Otvaranju su prisustvovali i predstavnici te kompanije iz Austrije.

Prostorije se nalaze u sedištu „Elu“ centra u Bulevaru oslobođenja.

Direktor  PVV za jugoistočnu Evropu Slobodan Cvetković rekao je „juGmedii“ da to preduzeće ima ugovor o obavljanju komunalne delatnosti sa svim opštinama u Jablaničkim okrugu i sa opštinama Prokuplje i Žitorađa u Topličkom, kao i sa opštinom Vladičin Han u Pčinjskom okrugu.

„U finišu su i pregovori sa predstavnicima Surdulice, kao i sa opštinama Doljevac i Aleksinac u Nišavskom okrugu“,kazao je Cvetković i dodao da su zastoju pregovori sa gradom Nišom.

„Grad Niš okleva oko raspisivanja tendera za odabir strateškog partnera iako ima gorući problem sa postojećom deponijom kojoj je rok upotrebe davno istekao. Doljevac i Aleksinac ne mogu da čekaju na njihovu odluku, pa su se odlučili za samostalne pregovore sa našom firmom“, naglasio je Cvetković.

(Kraj)