Licitacija za gradska vozila, cene od 7.000 do 252.000 dinara

Grad Vranje objavio je oglas za za prodaju osam putničkih automobila putem javnog nadmetanja, koje će biti održano 6 novembra od 12 časova u prostorijama sale lokalnog parlamenta.

Reč je o  automobilima čija starost premašuje 10 godina, a prema navodima oglasa ova motorna vozila nisu u voznom stanju i nisu registrovani.

Kao najstarija među njima je „Opel ida“ iz 1990. godine, a godina proizvodnje ostalih vozila datiraju od  od 2002. do 2005. godine.

Najeftinije vozilo u ponudi je “Zastava skala 55” iz 2004. godine. Sa  pređenih 24.317 kilometara košta nešto više od 7.000 dinara, dok za istu marku i tip automobila ali iz 2005. godine, sa pređenih 32.217 kilometara treba izdvojiti skoro 39.500 dinara.

Sa najvišom cenom označen je „Citroen C5“ iz 2005. godine  iznosom od 252.551dinara.

U ponudi su još i “Zastava Koral” , dve “Lade Nive” i jedna “Lada 112”.

Vozila se prodaju po principu „viđeno – kupljeno“ i neće se primati nikakve rekalmacije koje se odnose na kvalitet i karakteristike istih, a uslov za licitiranje je uplata depozita u iznosu od 10 odsto početne vrednosti svakog vozila, koji će kupcima biti uračunat u cenu, dok će ostalima biti vraćen.

Najpovoljniji kupac je dužan da u roku od pet dana od dana donošenja odluke o otuđenju pokretne imovine od strane Gradskog veća grada Vranja, zaključi ugovor o kupovini vozila i da prilikom zaključenja ugovora podnese dokaz o uplati izlicitirane cene. U slučaju da najpovoljniji kupac odustane od svoje ponude, ne zaključi ugovor ili ne uplati kupoprodajnu cenu u roku gubi pravo na povraćaj depozita“, navodi se u tekstu oglasa.

Svi zainteresovani vozila mogu da pogledaju na parkingu Gradske uprave svakog radnog dana i vikendom, od 10 do 14 časova uz prethodnu najavu na telefon lokalne samouprave.

Troškove PDV-a, troškove prenosa vlasništva, troškove transporta vozila, kao i ostale troškove kupoprodaje snosi kupac.

Ukoliko u prvom krugu ne uspe postupak otuđenja predmetnog vozila putem javnog nadmetanja, licitacija će biti ponovljena 14. novembra od 12  časova na istom metu.

(Kraj)