Lidl dolazi i u Pirot

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je izjavio da Gradska uprava uveliko radi na izgradnji infrastrukture neophodne za početak izgradnje marketa trgovinskog lanca Lidl u tom gradu.

Vasić je posle početka radova na izgradnji kompleksa stambeno-poslovnog prostora “Zapadni Kej” rekao da su zahtevi investitora za izgradnju objekta poznatog trgovinskog nemačkog lanca na lokaciji blizu ovog budućeg kompleksa zgrada i mosta “Gazela“, ispunjeni.

Za nas je to veoma značajno što će ovaj nemački trgovinski lanac imati svoj objekat u Pirotu , zbog zapošljavanja, rejtinga grada, konkurencije… Dakle, grad se razvija. Zahtevi investitora LIDL-a su ispunjenji a to su bili zahtevi na uspostavljanju bolje infrastrukture. Zbog toga smo razmenili zemljište sa investitorom, radi se krak Ulice Vojvode Mišića, radi se rasveta i kišna kanalizacija. Sve će to biti na korist gradjana. To je jedan od preduslova koji su nama postavili da bio gradili ovaj objekat„, rekao je Vasić.

Vasić dodaje da su spremni da to rade i za druge investitore.

U junu očekujem da donesemo odluku o prodaji zemljišta investitorima u Industrijskom parku gde je zemljište kompletno infrastrukturno opremljeno. To je nešto normalno što lokalna samouprava radi za investitore i da stvora uslove da oni nastave gradnju novih trgovinskih i proizvodnih objekata u gradu„, rekao je Vasić.