Ljuljaška za pečenku

Sa prvim danima jeseni vranjski poljoprivrednici su požurili da iz svojih bašti pokupe preostale plodove voća i povrća od kojih odmaćice spremaju najukusniju zimnicu. One i ove godine ne štede na njoj jer su zasađene biljke bogato rodile. Uporedo sa tim mnoge su već počele da čiste bašte od korova i biljnih ostataka. Dok to rade neke naiđu na situacije koje je teško rešiti.

Upravo pred jednom ovakvom našla se jedna domaćica u obližnjem vranjskom selu kada je naišla na lozu domaće pečenke koja se zajedno sa plodom uspuzala na nejaku žičanu ogradu. U želji da pomogne biljci da održi plod do zrenja dovitljiva domaćica je od pletenog džakčića napravila ljuljašku za pečenku i omogućila joj da ostane na stabljici i do berbe napravi potrebnu kilažu.

Ova vrsta pečenke, od koje vranjske domaćice spravljaju najpoznatije specijalitete, ume da dostigne pozamašnu težinu tako da se iskreno nadamo da će ljuljaška izdržati.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar