“Mačak u čizmama” sutra pred decom

Ansambl pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja odigraće sutra premijeru nove dečije predstave „Mačak u čizmama“ u Sali Omladinskog saveza od 12 i 30 časova , dok će repriza biti izvedena u nedelju 26. februara u istom terminu.

Ova predstava rađena je po motivima istoimene bajke Šarla Peroa, po tekstu Darka Kovačevskog i Nađe Vasileve, a zamisao reditelja Trajče Georgieva bila je da decu scenskom postavkom podstakne na razmišljanje

To je jedna totalna bajka koja će da pleni decu i odrasle svojom vizuelnim,glumačkim i audio postignućem kako bi bio jedan totalni ugođaj“ kaže Georgiev

Odluka rukovodstva vranjskog ansambla je da se ove godine obogati produkcija dečije scene koja je svesno zapostavljena od požara u kome je stradala zgrada pozorišta

Ne možemo da čekamo da ta zgrada bude i da dobijemo uslove, a da kvalitet dečijih predstava opada iz godine u godinu, pre svega u smislu produkcije“ naglašava Bojan Jović, umetnički direktor vranjskog teatra.

Zbog zahtevnosti koncepcijskog izvođenja za potrebu ove predstave bina je produžena za dva metra koja obiluje detaljima.

Sve ovo što vidite pozadi je nama pomoglo da se lakše opustimo, da bi mi lakše doživeli i približili bajku deci“ kaže glumac Danilo Mihajlović.

Glavne glumačke uloge poverene su troje mladim glumcima kako bi im bila pružena mogućnost da dobiju svoje mesto u pozorištu za koje su se i školovali.

Prema rečima direktora vranjskog pozorišta u predstavu su uložena značajna sredstva zahvaljujući raznim sponzorima koji imaju razumevanje za potrebe vranjskog teatra.

M.Z.