Mališa u zemlji knjiga – OZBILJNA DEČJA PREDSTAVA u borbi protiv kiča i šunda

Mališa je dečak koji je opčinjen Sekom Aleksić, brzim i modernim automobilima, pametnim telefonima, društvenim mrežama i rijaliti programima, ali se sve to menja kada se upozna sa likovima iz dečjih knjiga i bajki, poput Snežane ili Pipi Duge čarape.

“Mališa u zemlji knjiga”, autora Ljubiše Barovića, je predstava koja se ozbiljno bori protiv nakaradnog sistema vrednosti koji je zavladao u svim društvenim porama, a koja će svoju premijeru doživeti ove nedelje u leskovačkom Narodnom pozorištu.

“I kada mislimo da je sve izgubljeno, moramo da se borimo dalje.  Đavo danas nema velike rogove i dugačak rep – Đavo se danas javlja u obliku rijaliti programa i sličnih pojava koje su totalno poremetile ceo društveni sistem. Ovo je predstava koja se bori protiv toga”, ističe autor i reditelj ove dečje predstave.

Ulogu “nafuranog” Mališe koji polako počinje da spoznaje prave životne vrednosti tumači glumac Filip Radivojević, a ovu modern bajku oživljavaju i Ivan Janković, Maja Janković, Tanja Krčmarik, Dušica Milošević i Petra Dimitrijević.

Premijera ove predstave je u nedelju 24. februara sa početkom od 12 časova, a prva repriza će biti odigrana 3. marta.