Sa maloletnicima pljačkali kuće

Policajci su u Bujanovcu uhapsili DŽ. S. (1992) iz Bujanovca i M. I. (1992) iz okoline zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa i S. R. (1953) iz Gnjilana osumnjičenog za krivično delo prikrivanje.

Sumnja se da su DŽ. S. i M. I. u prethodnom periodu, sa dvojicom maloletnika starosti 17 i 16 godina, obili dve kuće i ugostiteljski objekat u Bujanovcu iz kojih su otuđili kućne aparate, alat, posuđe i garderobu, čija se vrednost procenjuje na oko milion i 300.000 dinara.

Robu su, kako se sumnja, prodali S. R. u čijoj kući je policija pronašla većinu ukradenih predmeta koji su vraćeni vlasnicima“, navodi se u policijskom saopštenju.

DŽ. S. M. I. su uz kirivičnu prijavu privedeni zameniku tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju na čiji predlog im je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Bujanovcu odredio pritvor do 30 dana. Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju S. R. je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu je priveden zameniku tužioca.

Protiv maloletnika podneta je krivična prijava u redovnom postupku Višem javnom tužilaštvu u Vranju.