Masovna tuča zbog otete neveste

U masovnoj tuči zbog otmice sedamnaestogodišnje neveste u selu Prćilovica kod Aleksinca, došlo je do masovne tuče u kojoj je teško je povređen  tridesetpetogodišnji Dejan A. kada ga je, kako se sumnja, sekirom u glavu udario  otac mladoženje četrdesetsedmogodišnji Toplica S.

Sumnja se da je dvadesetogodišnji Dalibor S. sedamnaestogodišnjakinju sa kojom je bio u emotivnoj vezi, mimo njene volje odveo svojoj kući, kada su njeni rođaci došli da je vrate, i tada je jednom od rođaka maloletnice, Toplica.S. oteo sekiru kojom ga je, kako se sumnja, udario u glavu, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život.

Povređeni muškarac je sa teškim telesnim povredama prebačen na Kliniku za neurohirurgiju gde je zadržan na lečenju, dok je osumnjičeni napadač uhapšen i zadržan u policiji.

Prema prvim informacijama do tuče i sukoba je došlo je jer je Toplicin sin Dalibor S. prethodno oteo sedamnaestogodišnju devojku koju je želeo da oženi, piše Blic.

„Dalibor S. je presreo maloletnicu na ulici, bukvalno je ugurao u kola i odvezao svojoj kući. Oni se, inače, znaju od ranije i on je čak povremeno sa njom živeo ali je njegov čin razljutio njene rođake – Dejana A. (35), Ivicu J. (22), Dalibora J. (23) i Slobodana J. Oni su se odmah organizovali i krenuli da otetu devojku koja još nije ni punoletna, vrate kući“ kaže izvor za Blic.

Dejan A., koji je inače, brat od ujaka otete devojke, poneo je i sekiru kojom je odmah krenuo na Toplicu S., oca Dalibora S., čim su došli u njihovu kuću.

„Međutim, očigledno veštiji Toplica oteo mu je sekiru iz ruku njome je, kako se sumnja, udario po glavi nanevši mu teške povrede. Tada je počeo obračun članova zavađenih familija uz upotrebu flaša i kamenica“, dodaje Blicov sagovornik.

Najteže povređeni Dejan je prebačen najpre u Zdravstveni centar u Aleksincu ali je hitno transportovan za Niš zbog frakture lobanje i krvarenja na mozgu.

Toplica je uhapšen zbog nanošenja teške telesne povrede, određeno mu je zadržavanje u policiji do 48 sati nakon čega će sa krivičnom prijavom biti sproveden nadležnom tužiocu, saopšteno je iz MUP-a.

I nesuđeni mladoženja Dalibor S. moraće da svoje postupke obrazloži pred državnim pravosudnim rganima jer je protiv njega podneta je krivična prijava u redovnom postupku zbog protivpravnog lišenja slobode.