Medicinari obeležili Savindan predstavom i humanitarnim bazarom

Učenici Medicinske škole i njihovi profesori obeležili su danas školsku slavu predstavom o svetom Savi i njegovom monaštvu, ali kroz priču njegove majke, nesuđene mu supruge i pobožne seljanke, ali i prodajnim humanitarnim bazarom, izuzetno posećenim.

Predstava o svetom Savi
Direktorka škole Marija Savić

Istovremeno, direktorka škole Marija Savić, pozdravljajući mnogobrojne goste, podsetila je na mudre misli ovog utemeljivača srpske pravoslavne crkve i prosvetitelje, koje su zapravo krilatica ovogodišnje proslave Savinog dana.

Jedna od najvećih tekovina svetosavlja su zahvalnost, darivanje, empatija i humanost. I zato ćemo danas podeliti zahvalnice i knjige učenicima koji su proslavili ime Medicinske škole na okružnim i republičkim takmičenjima“, kazala je Savićeva.

Proslavi su prisustvovali i pojedini bivši direktori i profesori ove škole

Zahvalnice i knjigu „Koreni“ Dobrice Ćosića dobilo je 11 učenika.

U nastavku programa, direktorka Savić otvorila je bazar. „Imaćete priliku da pogledate rukotvorine naših učenika koji su svu svoju inventivnost, maštu u ljubav utkali u svoje proizvode. Nadam se da ćete danas otvoriti svoje oči i dušu, ali, bogami i novčanike, i da ćete ovu našu akciju učiniti uspešnom“, rekla je Savićeva, pozivajući time da se kupi neki od  proizvoda.

A na 24 štanda, koliko Medicinska škola ima odeljenja, bile su izložene medicinske kreme ručno spravljene, slatkiši i razni upotrebni predmeti. Roditelji, ali i profesori i sami učenici zaista nisu štedeli novčanike. Prodati su svi proizvodi.

Sav prikupljeni novac, kao i ranije, ide u humanitarne svrhe, ali ove godine odlukom Đačkog parlamenta humanost je usmerena ka drugarima iz naše škole. Imamo decu koja dolaze iz udaljenih krajeva i u teškoj su materijalnoj situaciji“, objasnila je Milica Mišić, profesorka srpskog jezika.