Meštani Oruglice i Ravnog Dela zavejani tri dana, niko nije čistio sneg (VIDEO)

Malobrojni stanovnici u leskovačkim planinskim selima Oruglica, Oraovica, Ravni del, Gagince i Melovo, odsečeni su od sveta već treći dan.

Na obližnjoj planini Kukavici je zabeležen snežni pokrivač od 58 santimetara

U tim selima sneg je visine do meatr i po metra, prema zaseocima Ravnog Dela je sitacija, jajavljaju nam meštani, još gora, a u blizini je zavejan i policijksi punkt na administrativnoj granici sa Kosovom.

I tako je svake godine. Ne možemo da ih namolimo da dođu da čiste.  Hvala Bogu, za sada barem ima struje. Kada je ovakva situacija zna da nestzane i na nekoliko dana“, žali nam se telefonom Jovica Nešić iz zavejane Oruglice.

U Javnom preduzeću „Urbanizam i izgradnja“ u Leskovcu kažu da im je ovaj put uvek prioritet, ali da se pokvarila mašina i da je morala na popravku.

Buldozer se vraća u toku dana tamo i očistiće sve što treba„, tvrdi tehnički direktor ovog preduzeća Novica Nikolić.

Samo zavejana Oruglica broji oko 150 domaćinstava, a zbog velikih nanosa snega selu se ne može prići ni sa jedne strane, sve dok ne dođu buldožer i ostale mašine da uklone sneg sa puta i omoguće kretanje stanovništva.

A kako žive meštani Oruglice u zimskom periodu pogledajte u dokumentarnom filmu našeg „I jedan beli put“, koji je zabeležio velike snežne smetove koji su zadesili ovo selo 2012. godine: