Metro parking Jug rekonstruiše ulice

Predstavnici „Metro parking juga“, kome je leskovačka lokalna samouprava poverila regilisanje stacionarnog saobraćaja, saopštili su danaas da je u rekonstrukciju ulice Leskovačkog odreda to preduzeće uložilo preko 3,3 miliona dinara, a na osnovu ranije sklopljenog ugovora sa gradom.

Direktor ovog preduzeća u Leskovcu Saša Tešanović rekao je na konferenciji za novinare da su rekonstrusiani kolovozi i trotoari i sanirana kanalizaciona mreža.

„Mi ćemo, u skladu sa našim ugovornim obavezama nastaviti sa investicijama i do kraja godine ćemo završiti neke od investicionih projekata“, kazao je Tešanović.

Istaknuto je da je ovo beogradsko preduzeća u proteklom periodu uložilo skoro 23 miliona dinara u investicione projekte, te da će do kraja ove godine biti investirano još 2,8 miliona dinara u rekonstrukciju ulice Stojana Ljubića.

Potpredsednik UO „Metro parking juga“ Saša Žigić kazao je da je preduzeće i donator mnogobrojnih sportskih i kulturnih manifetsacija i naglsioi da je do sada izdvojeno 1,8 miliona dinara.

„Broj intervencija “paukom” je 0,2 odsto mesečnpo ili 130 intervencija a izdatih kazni je 700 ili 1 odsto mesečno. Iz ovog se može jasno zaključiti  da 98,8 posto Leskovčana disciplinovano poštuje pravila parkiranja. Ne kažem da smo zaslužili “pet plus” ali smo solidno preduzeće. Ukoliko se javi neki propust on nije sistemski već nešto što nije isključeno iz redovnog poslovanja“, istakao je Žigić.

Prema njegovim navodima, Leskovčani za jedan sat na parkingu u proj zoni plaćaju 27 dinara. Ta usluga u Vranju iznosi 30, a u Nišu 45 dinara. Sličan odnos je i za cenu dnevne karтe i kreće se od 100 dinara u Leskovcu, 200 u Vranju ili čak 450 dinara u Nišu.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!
Budite uvek u toku dešavanja!