Miličković : Bezbednost u Vranju stabilna

VRANJE/PREŠEVO -Stanje bezbednosti na području policijske uprave Vranje  od početka godine je stabilno, smanjen je broj krivičnih dela, a procenat rasvetljavanja razbojništva iznosi oko 86 odsto, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Milosav Miličković tokom posete vranjskoj policiji.

„U prvih devet meseci ove godine, smanjen je broj krivičnih dela za 109 u odnosu na isti period prošle godine. Značajni su rezultati postignuti u rasvetljavanju razbojništava čiji je procenat 85,71 %, u pronalasku kradenih vozila gde je od 28 pronađeno 26 vozila, nema nerasvetljenih ubistava” rekao je Miličković nakon sastanka sa rukovodiocima Policijske uprave i gradonačelnikom Vranja.

bezebdnost_vranje-drzavni-sekretar

Miličković je ocenio saradnju policije i lokalne vlasti kao dobru, što je naročito bitno u multietničkim sredinama zbog ostvarivanja poverenja među građanima.

Državni sekretar je sa načelnikom Uprave granične policije Milenkom Božovićem posetio i Regionalni centar granične policije ka Republici Makedoniji, kao i Stanicu granične policije Preševo.

„Srbija je bezbedna i sigurna zemlja, a veliki doprinos tome daju upravo policajci koji danonoćno rade vrlo složen i odgovoran posao. Visok stepen profesionalnosti policajci su pokazali od početka migrantske krize, kako u  pristupu prema migrantima, tako i u obezbeđivanju svih uslova da se građani osećaju bezbedno“, naglasio je Miličković.

bezebnodst_vranje_1

Državni sekretar je izneo podatak da je tokom devet meseci ove godine, policija, u saradnji sa drugim bezbednosnim službama, otkrila 58 krivičnih dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a procesuirano je 97 izvršioca. Na graničnom prelazu Preševo ove godine je kontrolisano 5.773.806 putnika što je za oko 900.000 više u odnosu na prošlogodišnji period.

Državni sekretar Miličković obišao je i stacionarnu patrolu na Maminskom brdu koja koristi specijalno vozilo za nadzor i kontrolu državne granice, takozvane termovizijske kamere .