Ministar Šarčević posetio OŠ “Siniša Janić” u Vlasotincu (VIDEO)

Ministar prosvete Mladen Šarčević obišao je danas Osnovnu školu “Siniša Janić” Vlasotince, koja se kompletno renovira sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, u iznosu od 77 miliona dinara.

Ministar je najavio smene u Školskoj upravi u Leskovcu

Ja sam danas na proputovanju, došao sam namenski da vidim  šta se dešava sa radovima u osnovnoj školi u Vlasotincu. Znamo da je varoš dobila više novca i da su sve škole sada u fazi potpune adaptacije, renoviranja, bukvalno od instalacija do plafona, osvetljenja, vrata, prozora, kompletno”, kazao je ministar na konferenciji za medije.

On je ponovio da je Vlada Srbije ove godine iz mnogo izvora opredelila velika sredstva za završetak 99 škola s grantovima od milion do milion i po evra.

Znači 26 škola se sad intenzivno radi, među kojima i ova škola i još 9 škola će početi za koji dan. Tako, ono što je započeto pre dve godine da se intenzivno ulaže u školske objekte, sada se intenzivno nastavlja”, istakao je ministar Šarčević, koji će danas obići i veliki studenstki kamp na Vlasini gde je tema preduzetništvo.

 

Ovaj sadržaj je deo projekta koji sufinansira opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva