Miroslav Ilić i publika pevali u duetu

PIROT – “Tebi“, “Pozdravi je pozdravi“, “Jesen sedamdeset i neke“, “Devojka iz grada“, Polomiću čaše od kristala“, samo su neki od hitova koje je sinoć pevao Pirotu Miroslav Ilić u pratnji Miše Mijatovića, a na radost brojne publike svih generacija.

Svaku njegovu pesmu publika je pevala zajedno sa njim a Ilić nije krio zadovoljstvo odličnim prijemom publike na koji je naišao u ovom gradu.

“Želim vam pre svega zdravlje, oni koji su bez posla da se zaposle a oni koji se nisu zaljubili da se odmah zaljube”, rekao je na kraju koncerta ovaj poznati pevač.

Pre koncerta je novinarima rekao da odavno nije pevao u Pirotu, ali da ima dobru saradnju sa Piroćancima.

“Ovde često svraćam i imam ovde prijatelje. Kad god me put nanese ka Bugarskoj svratim u Pirot. Volim čuvene pirotske specijalite i mislim da nema onih koji ne znaju za njih. Raduje me da postoje velike šanse da se uz pomoć lokalne samouprave i države brendiraju neki od pirostkih specijaliteta, poput peglane kobasice i kačkavalja. Moji Mrčajevci su poznati po Kupusijadi i čuvenom svadbarskom kupusu”, rekao je pevač, dodajući da je publika svuda gde nastupa odlična.

Miša Mijatović je rekao da sa Miroslavom saradjuje 35 godina,  da je svirao na svim njegovim albumima i koncertima.

“Komponovao sam mnoge njegove hitove a za jesen spremamo nove pesme. Toliko dugo saradjujemo da smo vezani, kako kažem u šali, kao Božić i Badnje veče. Rado ovde dolazimo jer Pirot, osim poznatih specijaliteta, ima svoju dušu. Ceo ovaj kraj Srbije ima jako dobrih muzičara, to što nema poznatijih muzičara razlog je što se sve dešava u glavnom gradu”, rekao je Mijatović

Koncert je organizovao Dom kulture Pirot i deo je Pirotskog kulturno- sportskog leta. na koncertu na Omladinskom stadionu u Pirotu

 

Zoran Panić