Miroslav Ilić i Riblja čorba za Dan grada u Vranju

Povodom Dana grada u Vranju, u utorak 30. januara nastupiće rok grupa „Riblja čorba“, dok će u sredu 31. januara koncert održati pevač narodne muzike Miroslav Ilić, potvrdio je za portal Jugmedia gradski većnik za turizam i ugostiteljstvo Mića Mladenović.

„Koncert Miroslava Ilića je poklon kompanije „Alfa plam“, tako da sve troškove oko toga snosi preduzeće, dok će drugi koncert biti plaćen iz budžeta. Ne znam cifru tog koncerta jer postoji niz propratnih manifestacija u okviru Dana grada, nisu u pitanju samo koncerti. Kada organizacioni odbor završi sve pripreme oko toga, znaće se nešto više“, objašnjava Mladenović.

Koncerti će biti održani u Sportskoj hali sa početkom u 21 sat, a ulaz za sve goste je besplatan

Prema njegovim rečima, „Čorba“ je sigurno bila dostupna za neku pristojniju cenu.

„S obzirom na to da je poslednje veče, veče narodne muzike, odlučili smo se za koncert rok grupe kojim želimo da obuhvatimo i na jednom mestu okupimo veći broj generacija“, dodaje Mladenović.

Ove godine, 31. januara je i obeležavanje 140 godina oslobođenja Vranja od Turaka koje počinje svečanom sednicom Skupštine grada 25. januara u 10 časova, pa je ovogodišnji program malo bogatiji u odnosu na prošlu godinu.

Istog dana, u četvrtak, 25. januara, profesor dr Momčilo Pavlović održaće besedu na temu ,,Oslobođenje juga Srbije u Drugom srpsko-turskom ratu, 1877-1878.“

Kako je planirano, tokom obeležavanja značajnog jubileja, biće organizovana brojna sportska nadmetanja, i to u košarci, šahu, odbojci, stonom tenisu i malom fudbalu, a neće izostati ni izbor najboljih u vranjskom sportu za prošlu godinu.

Predviđen je i tradicionalni marš do Osatice pod nazivom „Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine“, kao i uručenje nagrada autorima najboljih literarnih radova na temu „140 godina oslobođenja Vranja od Turaka – za čast, za naciju, za Srbiju“.

Tradicionalno će biti održana i svečana akademija, na kojoj će biti uručena najviša gradska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima

Gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, organizovaće sa saradnicima prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske, a profesor dr Sima Avramović, dekan Pravnog fakulteta u Beogradu održaće predavanje na temu „Pripajanje novih okruga Kneževini Srbiji posle srpsko-turskih ratova 1876-1878.“

Poslednjeg dana ove manifestacije, 31. januara, biće organizovan defile pripadnika Vojske Srbije i vojnog orkestra od zgrade BAT-a do spomenika Čika Miti, gde će biti položeni venci i cveće. U kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ biće organizovana vojna svečanost.