Na jugu stabilno, Srbija nije ugrožena

NA  JUGU  Srbije je stabilno i mirno. Iako Srbija nije ugrožena, sve službe su u pripravnosti, navodi se u saopštenju Koordinacionog tela za jug Srbije Zorana Stankovića.

“U stalnom smo kontaktu sa nadležnim državnim organima, Vladom, ministrima, a u stalnoj smo koordinaciji i sa lokalnim vlastima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

„Mi smo na terenu od trenutka kada je izbio sukob u Makedoniji i neprekidno pratimo situaciju. Nema naznaka da je Srbija ugrožena i nema razloga za zabrinutost građana Srbije“, naglasio je predsednik tog tela Zoran Stanković.

Predsednik Koordinacionog tela je istakao da nadležni državni organi situaciju prate iz minuta u minut, a da su u Preševu u pripravnosti sve službe.

Stanković je objasnio i da nema većeg broja vozila iz pravca Makedonije koja bi želela da uđu u Srbiju, kao i da su u toku jučerašnjeg dana građani Makedonije prelazili granicu odlazeći kod svojih rođaka u Preševo.

„Do ovog momenta ni jedno lice nije prijavljeno kao izneglica sa teritorije Makedonije“, izjavio je Stanković.

Stanković je rekao i da pratimo situaciju sa srpskim stanovištvom u Makedoniji, objašnjavajući da je naša ambasada sa njima u neprekidnom kontaktu kao i da za sada nije bilo izveštaja o njihovoj ugroženosti”, navodi se u saopštenju.

 

(Kraj)