Tek što je nebo poprimilo plavu boju s ponekim oblakom, a posle požara u „Neveni kolor“, iznad Leskovca se ponovo oseća dim, ali ovoga puta on miriše na čuvene leskovačke specijalitete zbog kojih se na stotine hiljada grumana sjati u grad na Vernici.
Iako će zvanično 34. Roštiljijada biti otvorena večeras u 21 sat sa vatrometom i govorima, na Širkoj Čaršiji u centru Leskovca je 13 vlasnika brze hrane i restorana postavilo roštiljske štandove i bašte iza njih.
Zanimljivo je da ih je ove godine ukupno 13, više nego prethodnih, ali je tužno da će gosti originalni leskovački roštilj jesti samo na pet štandova: Dva drugara, Koliba, Bibac, Le Le i Big deda.
„Zaista je šteta što nema više Leskovčana. Smatram da svi mi trebamo da budemo odgovorni i da postavimo svoje štandove. Mada, za neke imam infomaciju da nisu mogli da nađu osoblje“, priča jedan od vlasnika leskovačkog restorana.
U baštama već ima gostiju. Naš sagovornik kaže da su kod njega ručali „neki Rusi i da su Makedonci kupovali“, a roštildžije sa strane, među njima prvi put i jedan iz Beograda, se ljute kada ih pitaomo znaju li da prave specijalitete od roštilja.
„Znamo, ali za svaki slučaj smo se osigurali pa su nam glavni majstori iz Leskovca“, tvrde.
Inače, cene su nešto veće nego lane i razlikuju se za po 50 dinara. U proseku, pljeskavica od 150 grama košta 400 dinara, od 400 grama 600. Gurmanska pljeskavica od 150 grama 500, a od 400 grama 700 dinara.
Kobasica od 150 je 500, od 400 grama 1.400 dinara. Bela vešalica od 200 košta 700 od 400, 1400 dinara, dok dimljena košta 800 dinara. Piletina od 150 grama 500, ćevap od 40 grama 120 dinara, punjeni ćevap od 200 grama 700 dinara i uštipci od 400 grama 1.400 dinara.
Kilogram jagnjećeg pečenje, koje se još ne okreće na skari, koštaće 3.500, a pečena prasetina 3.000 dinara.
Večeras će sa bine tradicionalno čuti trubači, a koncert će održati popularni Saša Matić.
Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!
Jedan običan vašar. Ništa posebno.
će prođe i toj pa će si idemo i dalje u kafanu i će si jedemo roštilj, sad „derite“ Ruse, Makedonce, Bugare itd,itd,itd….
Ma treba ovo zagadjenje da se izbaci van grada- aerodrum ili Rudarska cuka jer ovo vasariste nije vise sto je bilo.Gde je ovde HASAP, gde su sanotarne i ostale konteole.A tek je grad ujutru licio na deponiju.
Svašta.
Usput svratim u“srč“, „z.gong“, kod Kajse, kod Bibca, pa si pojedem pljeskavicu kako treba.jednom probao na roštiljadi i nikad više!
Sodoma i gomora.
Roštiljijada je manifestacija svetskog karaktera. Naše rukovodstvo je unapredilo i ovu manifestaciju podiglo na nivo Oktoberfesta u Nemačkoj.
….Pobogu ne brukaj se više i ne lupetaj… Ja sam bio Minhenu na Oktober festu, i znam kako je. Nije ni nalik ovoj seljani koju ti ovde veličaš. Tamo se zna, pivo i nemačka bela kobasica. A ovde? Lupneš si i ostanež živa, makar ti tako misliš.
Ovde je nivo tezge sa torbe od 500 din i novčanici od 200.Prošetaj malo glavnom ulicom pa vidi.
Cije bre rukovodstvo?!!!Ne lupetaj vise,da ti se smejemo!!!
Nemci bi povracali samo kad bi videli ovo vasariste na deponiji
Saša Matić za dva, tri sata 2.500.000 dinara.
Dva drugara, Koliba? Aman više samo li oni postoje?
Drugi nisu politicki podobni,ali bolje sto nisu tu!
Cene roštilja astronomske – kvalitet nula.
Mogu li pljeskavice bez mesa samo sa sojom i otpadom?
Kao u Grčku.
Ovo su baš niske cene, badava,
Za koliku prosečnu platu su ove cene,možda za beogradsku,nisu za leskovačku sigurno,
Ovo bre jace cene nego na Rodos?!
https://www.ljukijevrostilj.rs/jelovnik-2/
https://www.alideda.rs/bum-016-dostava-zemun
https://leskovackirostiljfb.rs/jelovnik-cvijiceva/
https://wolt.com/sr/srb/surcin/restaurant/mesko-grill?srsltid=AfmBOorx0ee4UZo6v5rOdx6Do2AZ16aR7FaKp92a66YIgLBJnmC5o4eT
…. Grad na Veternici, tako se zove reka koja prolazi kroz Leskovac.
Nigde macke ni kuceta….
Liii bre cene su vam do jaja