Najbolja jela po bakinim receptima na „Zlatnoj jeseni“

LESKOVAC – Najkompletniji štand sa jelima po receptima iz bakine kuhinje na manifestaciji „Zlatna jesen“ imala je Katarina Rajković, najbolje jelo skuvalo je Udruženja „Ilinden“, najbolji kolač ispekla je Zorica Đorđević, a najuređeniji štand narodnih rukotvorina imalo je Udruženja distrofičara.

Sedma po redu manifestacija tradicionalnih jela i rukotvorina održana je danas u dvorištu Šop Đokićeve kuće i bila je prodajnog karaktera.

bakina kuhinja bojnik

Katarina Rajković zasluženo je osvojila prvo mesto jer je njena improvizovana trpeza sa pitom od razvučenih kora, đuvečom sa spanaćem, sarmama primamljivog mirisa, projom, lenjom pitom, pogačom ispečenom na plotni i drugim specijalitetima, bila i najraznovrsnija.

bakina kuhinja gradonacelnik cvetanovic

„Najveća muka je da li će dobro ispasti pita jer pored veštih ruku treba imati i dobro brašno, čiji kvalitet ne zavisi od vas samih“, priča domaćica.

kuhinja bakina

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Goran Cvetanović koji je naglasio da etno i seoski turizam mogu biti atraktivni u prirodnim lepotama našega kraja.

Ovu manifestaciju organizuje Centar za ekonomiku domaćinstva koji 56 godina čuva tradiciju od zaborava.

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

vaš komentar